2018. október 18., csütörtök

Osztálykirándulások 6. (10.B)



Idén Szentendrére mentünk osztálykirándulásra. Reggel fél nyolckor volt a találkozó az Árkád áruház földszintjén.

A HÉV-en, míg oda nem értünk, zenét hallgattunk, beszélgettünk, terveztük néhányan a kirándulás utáni közös ebédelést, illetve többen is kaptunk egy-egy Szentendréről érdekességet tartalmazó lapot, melyet fel kellett olvasni az osztálytársaink előtt, s azokat elemeztük.
Mikor megérkeztünk a végállomásra, Szentendrére, mindenki nagy lélegzettel szállt le a meleg hévről a friss levegőre.

Első úticélunk Európa egyik legismertebb kerámiamúzeuma, a Kovács Margit Kerámiamúzeum volt. 

Múzeumi sétánk során a valóság, a mesék, a pogány mitológia és a keresztény Bibliai világból sétáltunk át a középkori időkbe, ám hazánk népművészetének világa is csodálatos módon tárult a szemünk elé. A múzeum emeletének egy részén Kovács Margit otthonának másolatába is betekintést nyerhettünk, igazán érdekes kiállításnak lehettünk szemtanúi.  



Második úticélunk a szentendrei mikro csodák múzeuma volt, de előtte még meghallgathattunk két kiselőadást Szentendréről. 

Az előadások után bementünk az előbb említett ”mikro art” múzeumban. Mikor először beléptünk nagyon meglepődtünk, mivel egy teremben ki volt állítva több mikroszkóp, s ebből állt a múzeum. Viszont mikor belenéztünk egy-egy mikroszkópba, nem hittünk a szemünknek, egy tű befűzőjében láthattunk kicsike tájképeket, rizsszemre festett arcképet, egy hajszál keresztmetszetére alkotott képet illetve más, egészen apró műalkotást.


Harmadik úticélunk egy gyönyörű szerb templom volt. Mikor beléptünk, megcsapott minket a tömjén illata. Észrevettük a kétoldalt lévő ülőhelyeket, így mindannyian leültünk pihenni a hosszú séta után, és meghallgattuk a templomban lévő bútorok elhelyezéseinek okát, közben gyönyörködhettünk a templom szépségében.


A templom megtekintése után bementünk egy egyházi festményekből álló kiállításra, ahol sajnos nem lehetett fotózni.
A kiállítás után lementünk a Duna-parthoz, ahol egy kvízt töltöttünk ki, és a nyertes csapatot csokival jutalmazták.



 A kvíz kitöltése után szabadfoglalkozás volt, hogy magunk is felfedezzük Szentendrét.

Barátaimmal elmentünk megnézni egy karácsonyi hangulatú kis üzletet, ahol nem számított az évszak, ott mindig karácsony volt.

Utána elmentünk enni és összefutottunk a Duna parton az osztály néhány másik tagjával és a maradék időnket közösen töltöttük el.





A találkozó visszafelé a hévnél volt. Felszálltunk rá, és élményekkel telve értünk haza.

Németh Alexandra 

Egy másik nagyon érdekes videó az osztálykirándulásról, Tóth Tomas alkotása: Tomas video

1 megjegyzés:

  1. Jó a beszámoló, biztos nagyon jó osztálykirándulás lehetett! A videó is király!
    Szép munka @Német Alexandra (Szandi)!

    VálaszTörlés