2019. november 7., csütörtök

Így gyűjtsünk szelektíven!

A szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás fontosságát ma már senki sem vitatja, és egy nagylelkű szülői felajánlásnak hála idéntől a Corvinban minden osztályteremben található szelektív hulladékgyűjtő Viszont fontos az is, hogy megfelelően gyűjtsük a hulladékot, ehhez nyújt segítséget az alábbi összefoglaló.



Alapvetően két kukába lehet szelektíven gyűjteni a hulladékot, a papírba és a műanyagba. Előbbi kék, utóbbi sárga szín jelzi.

A papírhulladékot (pl. újság, füzet, könyv, csomagolópapír, kartondoboz) a kék színű kukába kell dobni. Nem mindenki tudja, de a tejesdobozt ki kell mosni kidobás előtt, illetve zsíros papírt (pl. pizzásdobozt), használt papírzsebkendőt és ételmaradványos papírt tilos a papírgyűjtőbe dobni.

Fontos, hogy kerüljük az egyszerhasználatos műanyagokat, de ha már termelünk műanyag hulladékot, gyűjtsük külön. Ugyanis a műanyag nem bomlik le, és sajnos nagyon sokat használunk belőle. PET palackot, mosószeres flakont, tejfölös, joghurtos poharat és nejlonzacskót dobhatunk a műanyagot gyűjtő szelektívkukába. Viszont az ételmaradványos, zsíros és olajos műanyagok ne kerüljenek a szelektív gyűjtőbe! A hungarocell és a nejlonharisnya sem műanyag, ezeket tilos a szelektívbe tenni.

Dockál Míra 9.NyC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése