2019. november 4., hétfő

Gólyahét 2019 - Így lettek a gólyáinkból teljes jogú corvinosok


Ebben az évben is igazi kihívásokat kellett kiállni a 9. évfolyamnak, mivel nemrég lépték át a Corvin Mátyás Gimnázium kapuját egy sikeres felvételi után. Új tanárok, új szabályok és új szokások, na meg új programlehetőségek köszöntötték őket.




Az első akadály a kilencedikesek számára egy videó beküldése volt, amin keresztül mi is megismerhetjük az osztályok tagjait, esetleg személyiségüket és stílusukat is. Ezt követően nem sokkal a gólyák színeket és öltözködési stílusokat hoztak a hét talán legrosszabb napjába, ami nem más volt, mint az október 14-i hétfő. Egy egész napon át csodálhattuk a kreativitásukat és ötletes megoldásaikat. Az A-sok sportos, a B-sek szakadtak, az Nyc-sek otthonias, a D-sek pedig elegáns ruhákban jelentek meg az iskolában, ezzel teljesítve a második kihívást.






Ezen kívül valamilyen ajándékot is kellett készíteniük, nagyon ötletes és szépen kivitelezett ajándékok születtek.








Még ezen a délutánon új próba várt rájuk, ami nem más volt, mint egy vetélkedő, ahol tudásukat, ügyességüket és rátermettségüket mutatták meg. A végén már mindenki könnyezett a nevetéstől, és a csendes folyosókon csak a boldogság hangjai visszhangoztak. A vetélkedőt a 10. évfolyam osztályai találták ki és valósították meg, minden osztályban más feladatok voltak. A vetélkedőn leginkább ügyességükre kellett hagyatkoznia a résztvevőknek. Labdapöckölés, tollak átadása lappal, lisztes lufik kidurrantása és még sok más ügyességi játék várta a kilencedikeseket. Természetesen a sminkelési feladat után, nem maradhatott el a „szerelmi vallomás” sem.





Még ezen a héten szerdán megkértük a gólyákat, adják elő táncukat, a pontos feladatot már szeptemberben megkapták, itt az osztályfőnököknek is részt kellett venniük az elkészítésben és az előadásban. A zsűriben az iskola vezetősége mellett helyet kaptak a tizedikes osztályfőnökök és osztályaikból egy-egy tanuló is. Minden zsűritag és tizedikes tanuló nevében mondtak köszönetet a sok munkáért Lehóczki Zsolt és Wootsch Bence, akik ABC-sorrendben konferálták fel az osztályokat. A 9.A  egy focibajnoksággal lepett meg minket, a középpontban egy labdával, amit egy fiú alakított az osztályból, mindezt a kisorsolt mulatós zene kategóriában. Osztályfőnükük egy TAO Ferrarival vett részt a bajnokságon. A 9.B-sek egy random születésnapot mutattak be „rock” kategóriában. Nagyon ötletes és kreatív volt, tekintve, hogy angolul is, és németül is elénekelték a „Boldog születésnapot” refrénjét. Az osztályfőnök a születésnaposok édesanyját játszotta. A cések egy villámtanórát tartottak latin zene kategóriában. Megtudhattuk hogy, hogy viselkednek az órákon, a Hol van a hetes?”-től, a „Miért nem tudunk egyenesen állni”? problémáig. A 9.D megmutatta, milyen vitákat generálhat egy egyszerű „Hova menjünk osztálykirándulásra?” kérdés felvetése. Mikor a lányok állatkertbe szeretnének menni, a fiúk kocsmába, az osztályfőnök pedig kitalálja, hogy menjenek túrázni ezzel békét teremtve az osztályban.













Az eredményhirdetésre pénteken került sor, a gólyaavatás után. A gólyák elmondták esküjüket ezért felmentettük őket gólyaságuk alól. Talán még soha nem fordult elő ilyen az iskola történetében, de idén hármas holtverseny alakult ki. Az A-sok, a B-sek, és az NyC-sek idén 81 pontot értek el, az első helyezést pedig a 9.D kapta 91 ponttal.






Szeretnék gratulálni minden osztálynak az ötletes megoldásokért, a kitartásért, a befektetett időért és munkáért!

Kochán Eszter 10.D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése