2019. október 4., péntek

Osztálykirándulás 2019 - 2. rész: 11.B


11.B osztálykirándulásának idei célpontja Királyrét volt. Egy nosztalgikus vonattal tehettük meg az útja első felét Kismarosig, ahol átszálltunk az ottani kisvasútra, amiről csodaszép kilátás tárult elénk a hegyvidékes tájról.
A szerencsések még őzeket is láthattak a félórás út folyamán.

Miután megérkeztünk felsétáltunk a Hiúz Ház Erdei Iskola és Látogató Központba. Megismerkedtünk a helyi erdésszel, aki a túránk vezetője volt egyben. Az időjárás kissé hidegnek bizonyult, de ez sem állította meg a lelkes, de kissé fáradt osztályunkat. A kétórás program során láttunk gombákat, és egy régi bányába is bementünk, ahol a fejünk mellett aludtak a denevérek. Ezek mellett tanultunk a szarvasokról, őzekről is. Nagyon szép helyeket jártunk be, mint például egy nagy halastó, amelynek partján teknősöket és békákat láttunk. Halakat etettünk az uzsonnánkkal.

A túránkat néhol dombok vagy kissé csúszós talajok tették nehézzé, de rajtunk még ezek sem fogtak, ki, sőt csak még elszántabbak lettünk. A gyaloglásunk végén kipróbálhattuk a hajtányozást, és eltölthettünk egy kis időt az ottani természetben. A hazafelé tartó út békésen telt.

Ezen az osztálykiránduláson hazánk egyik újabb látnivalókban gazdag és szép kirándulóhelyét ismertük meg, jó volt az osztálytársaimmal átélni ezt az élményt.

Köszönjük tanárainknak a szervezést, és hogy velük tehettük meg ezt a pénteki kiruccanást.

Paulovics Bianka 11.B








 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése