2019. április 15., hétfő

Az idő ünnepe - projektnap a Corvinban

Vannak olyan iskolai szokások, hagyományok, amelyek kissé talán újkeletűbbek. Ilyen volt a témahét is, amelyet harmadjára rendeztek meg a Corvin Mátyás Gimnáziumban.





A téma az idő volt, amely rengeteg lehetőséget tartalmazott. (És tartalmaz. Hiszen mint tudjuk, az idő végtelen.) Lehetőséget, amelyet sokan kihasználtak. Kik a „speciális” tárgyban, kik a videóban vagy a feladatban, mindenki kivette a maga részét a munkából. És ez még csak péntek, az azt megelőző teljes héten át tartó, idővel foglalkozó tanórákat meg sem említettem. Bizony, az áprilisi bolondozás kicsit tovább tartott. Mondhatni, elidőztünk felette.






A pénteki eredményhirdetés felett is. Egy kicsit. De így mindenki ki tudta beszélni az elmúlt négy óra csapatprogramjait – ki, hol, miben volt a legjobb. Kit kell jövőre lenyomni. Ki mellé kell ülni a töri ötös reményében. Csakis fontos dolgokról folyt tehát a szó.

Kiemelném az én kedvenc eseményem. Mi más is lehetne, mint a legbalesetveszélyesebb tárgy megtekintése? Fizikára fel!



 Szmorad Csaba tanár úr vezette a kísérletet a tornatermi lépcsőfordulóban. Az alkotója után kapott, Foucault nevű inga pontos mértékeket mutatott iskolánk steril és laboratóriumi körülményeihez méltán. Ehhez illően tökéletesen lehetett vele demonstrálni Foucault elméletét is: valóban máshogy lengett, ahogy peregtek a percek. A szolid negyven kilós golyóbis teljesítette küldetését.

 Gondolom, másoknak más dolgok tetszettek. De vajon mit érdemes megtartani és mit nem a hagyományok közül? Időszerűen tehát annyit tennék még hozzá: utólagos gratuláció a nyertes osztályoknak!

Seilinger Fanni 9. NyC

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése