2020. február 17., hétfő

Corvinos szónokok 2020 - beszámoló az Eötvös József szónokversenyről


Iskolánk ebben az évben is megrendezte az Eötvös József szónokversenyt, melynek első két helyezettje jut tovább a regionális döntőbe. Gimnáziumunk versenyzői eddig már kétszer is kijutottak, és a mostani versenyt figyelembe véve idén is reménykedhetünk. Na de mi is történt a versenyen?

Idén február 13-án rendezték meg a megmérettetést, a versenyen 13 tanuló vett részt.  Egy gyors sorszámhúzás után a könyvtárban Lendvainé Kovács Erika tanárnő rövid beszédet tartott, melyben elmondta a versenyzőknek feladatot, és hogy hogyan fog lezajlani a verseny. Ezután bemutatta a zsűri tagjait is. A zsűriben idén Boros Tamás igazgató úr, Loj Zsuzsa igazgatóhelyettes, Major Tibor tanár úr, és a tavalyi győztes, Marosi Eszter foglalt helyet. A verseny pontozásában két dologra figyeltek. A versenyzők a nonverbális kommunikációra és a tartalomra is maximum tíz-tíz pontot kaphattak.





A tájékoztató után a versenyzők átvonultak a könyvtárból egy terembe, ahol öt perces különbséggel kapták meg az idézetüket, amely tartalma mellett vagy ellen érvelniük kellett. A 30 perces felkészülési idő után a feladat a szokásos volt: az idézetről három és öt perces időtartam közötti beszédet kellett tartaniuk. A szónoklatnak minimum három érvet kellett tartalmaznia,és a végén állást kellett foglalniuk a diákoknak, miszerint egyetértenek az idézettel vagy nem. A szónoklatok igen színvonalasak voltak, mindenki nagyon ügyesen teljesítette a kívánt szintet.


A zsűri gyorsan meghozta döntését a helyezéseket illetően. Az első helyezett Micsa Márk 12. C osztályos tanuló lett, második helyezést ért el Tóth Gabriella 10.C osztályos tanuló, a harmadik tanuló szintén a 10.C-ből került ki Récsán Előd személyében.




Az első két helyezett már nagyban készül a regionális fordulóra. Sok sikert kívánok nekik!

Kochán Eszter 10. D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése