2018. november 14., szerda

Így táncolták körbe a kilencedikesek a földet – riport a gólyabálról

A gólyahét fénypontja, a gólyabál igen nagy sikert aratott ebben az évben is. A négy osztály szorgosan készült a megmérettetésre, melynek meg is lett az eredménye.
Az eseményen a műsorvezetőket a tizedik évfolyamból választották ki, ők köszöntötték a nézőket, bemutatták a zsűrit, majd a DÖK elnökét, Zsoldos Fannit hívták a színpadra, aki szólt pár szót a kilencedikesekhez. Megköszönte a gólyahéten történt fáradozásaikat, és megdicsérte őket, milyen ügyesen oldották meg az eddigi feladatokat.
Ezután vette kezdetét a gólyák által kitalált táncok bemutatása.







A gólyahét során minden kilencedikes osztálynak egy-egy évszaknak kellett beöltöznie. A 9.A volt a nyár, a 9.B a tavasz, a 9.NyC az ősz, a 9.D a tél.  A műsorvezetők az adott évszaknak megfelelően konferálták fel az éppen soron következő osztályt, így az első előadót, tehát a 9.A osztályt legyezővel és napszemüveggel felszerelkezve szólították a „színpadra".
Minden osztály egy téma szerint hozta létre az előadását, a témák pedig a földrészek voltak. Az „A” osztály Amerikába kalauzolt el minket. Koreográfiájukban kosaraztak és persze táncoltak, akadt néhány fiú, aki szintén szoknyába ropta egy kicsit rockosabb zenére. A produkciót azzal tették színesebbé, hogy saját dalt énekeltek, melyet a zene dallamára írtak, és az egyik tanuló a dalolásuk alatt gitározott is. Mándoki osztályfőnök úr rock’n’roll zárása pedig magáért beszélt.




A „B” osztály Ázsiába repített el minket. A lányoktól csodás táncot láthattunk, ami annyira tetszett a fiúknak, hogy szoknyát kaptak, és ők is beálltak. Ezután lenyűgöztek minket harctudásukkal, itt már osztályfőnökük is bekapcsolódott. Az igazgató elmondása szerint ez a tánc akár a szalagavatón is megállta volna a helyét.



A „C”-sekkel átélhettünk egy repülőszerencsétlenséget, de szerencsére nem esett bántódásunk. Afrikában, azon belül is Kenyában a táncos csapat összespannolt a bennszülöttekkel. Volt közös tánc, kommunikációs problémák, oroszlánnal való harc. Természetesen a végére lett térerő, és a kis csapat megmenekült. Nagyon komplex előadás volt, hallhattunk történetet, humoros volt, táncoltak, látszott, hogy mindenki élvezte, amit csinált.


A „D” osztályt a műsorvezetők sapkát és sálat húzva szólították föl előadásuk bemutatására. Ők Európa országaiba vittek el minket, tánccal mutatták be Görög-, Spanyol-, Német- és Magyarországot. A két németszakos tanárnő, az osztályfőnök és -helyettes is részt vett a műsorban, amely igazán aranyos és szívmelengető produkcióra sikeredett.






Összességében igazán minőségi bemutatóknak lehettünk a részesei, mindenki nagyon élvezte a rendezvényt.


Benkucs Beatrix, Zsoldos Nikolett
11.C

1 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes ez a részletes beszámoló! Nagyon tartalmas, élvezetes gólyabál volt a beszámoló alapján! Gratulálok!

    VálaszTörlés